Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz 1967 yılında çarşı meydanında bulunan Atatürk  anıtının arka  tarafında açıldı. 20 Mart 1980 tarihinde yeni İlkokul adıyla Arıtaş İlköğretim okulundan ayrıldı.   1983 yılına kadar yeni ilkokul adıyla eğitim ve öğretimini sürdüren okulumuz Arıtaş ilkokulu ve Arıtaş Ortaokulu birleştirilerek Arıtaş ilköğretim Okulu olarak eğitim ve öğretimine devam etti. 1985 yılında merkez binaya uzaklığı gerekçesi ile Arıtaş Fatih ilkokulu olarak adı değiştirilerek bağımsız müdürlük olmuştur.1997 yılında 8 yıllık zorunlu eğitim çerçevesinde Arıtaş Fatih İlköğretim okulu adını almıştır.  Nisan 2008 yılına kadar eğitim ve öğretime burada devam edilmiştir.04/11/2008 tarihinde Cuma Çelik İlköğretim okulu adında açılan yeni  binaya  taşınarak eğitim ve öğretime burada  devam etmeye başlamıştır. 4+4+4 sistemin gelmesiyle birlikte tekrardan Cuma Çelik İlkokulu ve Cuma Çelik Ortaokulu olarak iki farklı kurum haline gelmiştir.Okulumuzda 1 Müdür odası 1 müdür yardımcısı odası 1 Memur odası,1 kütüphane, 1 Öğretmenler odası, 1 Bilgi iletişim teknolojisi sınıfı, 1fen laboratuvarı, 1 Mescit, 12 derslik bulunmaktadır.

Okulun bugünkü durumu: Yapılan yeni okulla birlikte öğrencilerin olumlu tutum ve davranışlarında artış görünmektedir. Başarı düzeyinde gözle görülür bir artış gözlemlenmektedir.Okulumuz idare, öğretmenler ve veli ile işbirliği içinde yürütülen çalışmalar neticesinde çevresinde isminden sıkça söz ettirir duruma gelmiştir.Yapılan çalışmalar ve gayretler neticesini vermeye başlamıştır.

Yayın: 11.03.2015 - Güncelleme: 28.09.2021 13:50 - Görüntülenme: 2786