Cuma Çelik Ortaokulu

0(344) 521 2976
Arıtaş Mahallesi Kayseri Cad. No33 Afşin / Kahramanmaraş
Vizyon
Öğrencilerin çevresiyle iyi ve olumlu bir iletişim kuracak davranışları kazanmaları, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmeleri, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmaları, sosyal ve duygusal yönden sağlıklı yetişmeleri için her türlü imkânı hazırlamak. Milli ve manevi değerlere bağlı, Atatürk’ün “ Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak” idealine inanan, kendisi ve toplum ile barışık, bilime önem vererek iletişime açık, ruh sağlığı ve gelişim iyi olan, pozitif bilimi ve sosyal bilimleri birlikte sentezleyen yabancı dil öğrenmenin ihtiyaç olduğunu bilen iyi bir öğrenci, iyi bir insan ve iyi bir toplum yetiştirmektir.
Misyon
Bilimsel teknolojilerin ışığında okuyan, okutan, araştıran, özgür düşünen, sorunları çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, ülkesine karşı sorumlu, toplumsal hayatın her alanında hukukun üstünlüğüne inanan, gelişme açık, çevre bilinci yüksek, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli insan yetiştirmek için eğitim öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak hem bilimsel hem de de sosyal yönde gelişmiş, yüksek ahlaki değerler kazanmış, küresel rekabete hazır bireyler yetiştiren örnek aranan bir eğitim kurumu olmaktır.
Başarılar
2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında 5 öğrencimiz Fen Liselerine yerleşmiştir. 5 Öğrencimiz bursluluk sınavını kazanmıştır. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında mezun olan 55 öğrencimizden 11´i Fen liselerine yerleşmiştir. 7 Öğrencimiz bursluluk sınavını kazanmıştır. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında mezun olan 51 öğrencimizden 12´i Fen liselerine yerleşmiştir. 5 Öğrencimiz bursluluk sınavını kazanmıştır. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında mezun olan 49 öğrencimizden 4´ü Fen liselerine yerleşmiştir. 5 Öğrencimiz bursluluk sınavını kazanmıştır.
DERSE BAŞLAMA SAATİ= 8:30 ÖĞLE ARASI= 11:55-12:35 DERSİN BİTİŞ SAATİ= 15:00
İgilizce
Ulaşım
Kahramanmaraş Otobüs terminalinden ilçeye her saat başı araç bulmak mümkündür. Hava yolunu tercih edenler için Afşin ilçesine en yakın hava limanları; Malatya, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te bulunmaktadır.Afşin-Arıtaş arası mesafede ise yolcu servisleri bulunmaktadır...
İlçe Merkezine Servisle gidilmekte.
Yerleşim Yeri
Arıtaş Mahallesi, K.Maraş İlinin Kuzeyindedir.Doğusunda Elbistan İlçesi, Batısında Kayseri İlinin Sarız İlçesi, Güneyinde Göksun İlçesi ve Kuzeyinde de Sivas İlinin Gürün İlçesi bulunmaktadır.
İL MERKEZİNE UZAKLIĞI YAKLAŞIK 155 KM dir. İlçe Merkezine 14 Km.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Her yıl yaklaşık 40-45 öğrenci mezun oluyor ve 5-10 öğrenci Fen Liselerine yerleşiyor.